Fanny Widinghoff - Inspiration är nyckeln

Att skapa med blyerts är grunden i mitt konstnärskap. Med en stiftpenna, en Stompf och ett knådgummi behöver jag bara inspiration för att hålla mig sysselsatt i timmar.  Akvarell och Tusch är två material som är väldigt spännande att arbeta med, jag gillar att blanda dessa två material likväl som att till fullo hänge mig till ett av dem åt gången. Eller att först skapa för hand för att sedan lägga in verken i ett fotoredigeringsprogram för att få de där extra starka färgerna, det är bara fantasin som sätter gränser. Det är det som är så underbart med konst.

Portfolio
Tryck på bilderna för att komma till albumen

Portfolio Blyerts
Portfolio Akvarell/Tusch


Portfolio
Barnboksillustrationer


About Fanny Widinghoff

Fanny Widinghoff är konstnär och författare verksam i Stockholm.


Konst

Att teckna är något som alltid fallit sig naturligt för Fanny. Hon har målat sen barnsben, något som alltid har uppmuntras från familjen, hon har konstnärer på både sin mammas och pappas sida.

"Jag minns hur jag, min bror och pappa satt och skissade i soffan tillsammans när jag var barn."

Fanny refererar till sin egen konst som en tanke eller känsla som måste ut. Inspirationen kommer ofta ur hur skuggorna faller på de objekt som hon skildrar.

Merparten av Fannys konst är avbildningar av kvinnor och ansikten, men hon tecknar även andra ting när skaparförmågan tränger på.


"Jag älskar att avbilda kvinnor, det sensuella och starka som finns hos kvinnor är också fascinerande. Men jag kan få inspiration av andra önskemål. Känslan att lägga kärlek på ett verk till en specifik person som förhoppningsvis kommer se på den här tavlan eller tatueringen under en lång tid framöver är väldigt stimulerande."

Foto

Fanny är en utbildad fotograf som arbetar med allt ifrån företagsfto till bröllopsfotografering. För att boka Fanny som fotograf gå in på www.FotoFanny.se

Under sin karriär som fotograf har hon bland annat fotograferat Nobelpristagaren i fysik 2023 , Magdalena Andersson samt till ett flertal kända svenska varumärken så som Styrelsemässan, ComeOn, Ticket, Globala Batterier, Nöjesresor och Sightseeing Ride. 

Fanny har även arbetat myckt med bildbehandling och erbjuder Sagotavlor där bara fantasin sätter gränser. Nu kan du även få hjälp att redigera dina privata bilder på ett profissionellt och smidigt vis. 

Böcker

Skrivandet har alltid funnits där men har först på senare år växt fram som en förlängd arm av konstnärskapet. Som dyslektiker har Fanny alltid tvivlat på sin förmåga att kunna skriva en bok och mest sätta på det som en slumrande dröm.

"När jag läste journalistik var jag och en vän alltid tvungna att skriva ihop då hon inte kunde sätta ihop meningarna och jag inte kunde stava, så vi komplimenterade varandra"

Men när hennes dotter blev större och började intressera sig för böcker och sagor upptäckte Fanny hur fantasin satte fart och hur olika berättelser började formas. En dag fick hon idén att trycka en personlig bok med en av sagorna till sin dotter i julklapp.

"Det började med att dottern hade svårt att somna och ville höra saga, jag började berätta utan nån tanke på vilken riktning historierna skulle ta. Det var som att orden strömmade och olika sagor målades upp, jag var själv förvånad över att jag lyckades få ihop historier och insåg att min vilda fantasi från barndomen fortfarande fanns kvar där nånstans."

Fanny illustrerar själv sina böcker, det är en viktig process på vägen till en färdig bok. Eftersom grunden i Fannys kreativitet ligger i konsten anser hon att det skulle kännas ytterst märkligt att låta någon annan illustrera hennes böcker.  

CV
 • Utställningar:
  On The Road - Kulturhuset  Stockholm - 2011
  Cafe String, Stockholm - 2009
  Galleri Tegelväggen, Stockholm -2022
  Galleri Kontrast, Stockholm - 2023  Böcker:

  Tandtrollet Ulf- Höst 2020